Tapasztalja meg a zöld tea előnyös hatásait

 

A zöld teákat nem fermentálják (irányított oxidáció), hanem magas hőhatással leállítják az erjedési folyamatokat. A japán teák esetében a kíméletesebb, gőzöléses eljárást alkalmazzák, ennek az eljárásnak köszönhetően elkészítése alacsonyabb hőfokon (70-75ºC) is biztonságos, így még inkább megmaradnak jótékony tulajdonságai, jellegzetesen természetes íze.

Összetevői között említhetjük az alábbi létfontosságú vitaminokat:

E-vitamin

Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis segít semlegesíteni a szervezetben felhalmozódott, káros hatású szabad gyököket.

Különösen fontos szerepet játszik a sejtfalak jó állapotban tartásában, illetve a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek, a vérkeringés és a szívműködés egészségének megőrzésében.

A-vitamin

A növényekben karotinoid formában található, melyből a szervezet állítja elő az A-vitamint. A karotinoidok igen jelentős antioxidánsnak számítanak.

Kutatások szerint az A-vitamin megelőzi a rák bizonyos típusait, segíti az emberi test növekedését és fejlődését, illetve erősíti az immunrendszer funkcióját. Az A-vitamin elsősorban a bőrünk egészségéért felel, valamint a látással és a szemmel kapcsolatos problémák kezelésében fontos.

C-vitamin

A szervezet számos anyagcsere-folyamatában nélkülözhetetlen, többek között az egészséges bőr megőrzésében, illetve az inak és csontok fejlődésében.

Antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíti a sejtek öregedéséért vagy rákos megbetegedésekért felelős szabad gyököket. Részt vesz a szervezet fertőzésekkel szembeni védelmében.