Tapasztalja meg a zöld tea előnyös hatásait
A zöld teákat nem fermentálják (irányított oxidáció), hanem magas hőhatással leállítják az erjedési folyamatokat. A japán teák esetében a kíméletesebb, gőzöléses eljárást alkalmazzák, ennek az eljárásnak köszönhetően elkészítése alacsonyabb hőfokon (70-75ºC) is biztonságos, így még inkább megmaradnak jótékony tulajdonságai, jellegzetesen természetes íze.
Összetevői között említhetjük az alábbi létfontosságú vitaminokat:
E-vitamin
Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis segít semlegesíteni a szervezetben felhalmozódott, káros hatású szabad gyököket.
Különösen fontos szerepet játszik a sejtfalak jó állapotban tartásában, illetve a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek, a vérkeringés és a szívműködés egészségének megőrzésében.
A-vitamin
A növényekben karotinoid formában található, melyből a szervezet állítja elő az A-vitamint. A karotinoidok igen jelentős antioxidánsnak számítanak.
Kutatások szerint az A-vitamin megelőzi a rák bizonyos típusait, segíti az emberi test növekedését és fejlődését, illetve erősíti az immunrendszer funkcióját. Az A-vitamin elsősorban a bőrünk egészségéért felel, valamint a látással és a szemmel kapcsolatos problémák kezelésében fontos.
C-vitamin
A szervezet számos anyagcsere-folyamatában nélkülözhetetlen, többek között az egészséges bőr megőrzésében, illetve az inak és csontok fejlődésében.
Antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíti a sejtek öregedéséért vagy rákos megbetegedésekért felelős szabad gyököket. Részt vesz a szervezet fertőzésekkel szembeni védelmében.